Full Fart

Søker du en aktiv ferie er Smøla riktig sted for deg. Vi snakker ikke om paragliding og ekstremsport, - det finner du på andre flotte steder i Norge, men her ute kan du være aktiv på andre måter.
Ekstremt flotte naturopplevelser er like utenfor døra.

For fotoentusiaster

skreddersydd for de beste bildene!

WildPhoto Norway kan skilte med verdens beste fotoskjul for havørn, og i tillegg sørger de for at du får optimalt lys og perspektiv.
Ulike pakkeløsninger tilpasset ethvert behov.
For info og booking, klikk på lenken under.

Gapahuker og fotoskjul

Prosjektet Naturarv Smøla har lagt til rette for bygging av arkitekttegnede fotoskjul og gapahuker. Smøla kommune har bygd gapahuker/fotoskjul ved Verjeskiftet på veien mot Veiholmen, på Rosvollhaugen like ved den gamle prestegarden og på øyene Fuggeløya og Svanøya. Gapahukene er verdt å utforske uansett om det er bare for å nyte utsikten eller forevige den.
WildPhoto Norway har bygd «Diamanten», et flytende fotoskjul i havet. De har også et profesjonelt fotoskjul på Moldvassheia, midt inne på øya.

Smøla wind shelter Svanøya Nov 2014 from boat © Amundsen Biotope.JPG
 
 
bilde06.jpg

Dykking

Kysten av Nordvestlandet betegnes som det beste området for dykking i Norge.
Det spesielle med Smøla er det enorme området med dykkedybder fra 0 til 40 meter. Her vil både nybegynneren og den erfarne dykkeren få fantastiske opplevelser. I tillegg ligger gruntvannsområdet Remman ti minutters båttur nordvest for Veiholmen.

Opplev kraftig tareskog, fantastiske dykk i trange kløfter, strømdykk, spennende vegger, små huler og grotter og store jaktmuligheter med både fisk og skjell!

 
p15.jpg

Kajakk

Smøla er et eldorado for padling. Skjærgården på Smøla består av utallige holmer og skjær som omkranser hele øya, på sør- og vestsiden ligger flest. Utenfor skjærgården slår bølgene fra Atlanterhavet og skaper et drønn som oppleves mektig fra en liten kajakk som sklir mellom holmer og skjær.
Et rikt dyreliv og et fantastisk lys gjør friluftsopplevelsen fra kajakken komplett. Ta med deg et telt i kajakken og slå deg ned på en av øyas utallige små øyer. På enkelte små øyer blir det nå satt opp gapahuker med leirplass. Her trengs kun sovepose.

 
Opplev Smøla-8.jpg

Ørn- & fuglesafari

Større ørnetetthet finnes neppe andre steder i verden.
I tillegg har Smøla over 260 registrerte fuglearter og store mengder sjøfugl overvintrer her.
Du kan bli med lokalkjente guider for å oppleve ørn, havhest, havsule og storjo på nært hold og avhengig av årstid vil du også kunne oppleve eksklusive arter som lirer og sjøsvaler.

Forholdene ligger godt til rette for at hele familien kan oppleve dette.
Les mer på WildPhoto Norway sine sider.

 
8-01.jpg

Havfiske

Fiskeentusiaster fra hele Europa kommer hit for å få med seg denne unike blandingen av spenning og naturopplevelse. Bli med ei skikkelig fiskeskøyte til havs og kjenn når stortorsken biter på. Lokalkjente skippere tar deg med til de beste fiskeplassene og garanterer deg en opplevelse av de sjeldne. Du har også mulighet til å leie egen båt og utstyr hvis du foretrekker dette. Tusenvis av øyer, holmer og skjær gjør at du kan fiske under rolige forhold innaskjærs, samtidig som du har kort vei ut til åpent hav.

Havfiske er en helårlig aktivitet.

 
ferskvannsfiske_thumb_large800_0.jpg

Ørretfiske

Ørreten på Smøla virker som en magnet på mange sportsfiskere av minst tre grunner.
Du kan få stor og fin fisk her, og du kan variere innlandsfiske med fiske etter sjøørret i saltvannsstrømmer og elver.
Sist, men ikke minst; sesongåpningen er allerede 15 desember.

Fiske etter sjøørret i vassdrag krever både fiskekort og betalt fiskeravgift.

Trykk på knapppen under for mer info og betaling av avgifter

 
Resize of IMG_4404.jpg

GOLF

Smøla Golfklubb har en slopet golfbane som ble godkjent i NGF som klubb nr 168 i 2005. Det er en utfordrende skogsbane som ligger i Dyrnesdalen, godt beskyttet av vær og vind.
Rødt og gult utslag på alle hull. Det er også benker på utslagene.

Banen er nå oppgradert til 9 hull igjen, med nytt design.

For mer info

 
sykkel15.jpg

Sykkel

Smøla rundt på sykkel er en tur som passer hele familien, men det er også en flott destinasjon for den som liker ei utfordring.

Tips! Bruk gjerne to dager på turen og legg inn ei overnatting på Hopen eller Veiholmen. Så sykler du andre siden av øya på tur innover.
Tur / retur Edøya-Veiholmen vil samlet lengde bli ca 100 km.

Sjekk ut kartet og planlegg turen din nå.

 
stikkut1.jpg

ut på tur

Det er flott å gå tur på Smøla. 22 merka løyper rundt om på øya skal gjøre det enkelt å finne fram til fine turmål. Du finner skilt som er plassert godt synlig i veikanten.

Turløypene vi har merka, ligger i variert landskap. Til noen av løypene kan du gå omtrent tørskodd på berg, mens det andre steder er terreng der du må vasse. Støvler er å anbefale.

Vi garanterer en fin naturopplevelse. Smøla med sin storslåtte himmel, sitt åpne landskap og sin stillhet, kan bergta en turgåer.
Smøla er selvsagt en del av StikkUt - trykk på knappen under for mer info.

 
Skjermbilde 2019-01-03 kl. 11.16.03.png

SpaserTur eller båttur med guide

Værvandring er en liten, historisk reise - til fots. Du blir med på en spasertur gjennom gammel og ny historie på “Været” og gjør deg bedre kjent med fiskeværet Veiholmen.
For booking, kontakt Roald Danielsen.

Med båt:
Smøla Havstuer
Smøla Havfiskesenter
Holberg Shipping